Finals Abril 2017

Estem a finals d’Abril de 2017.. qui ho diria.

 

Despres de l any anterior de sequia, aquest hivern ha estat molt humit, almenys des de el nostre punt d e vista.

Creiem que es força evident que durant l hiver de forma natural (sense regar) es quan es poden treure millors collites. I que les plantes mes tipiques del lloc son molt mes facils de conrrear. Per exemple, les faves o el blat silvestre o inclus una especie de pesols silvestres, surten soles. Ara sembla que tenim un munt de “mala herba” d’aquests tipus.

 

Crec que tambe es per la humitat que els arbres fruiters estan molt be, tenen moltes prunes o atmetlles que sembla que es podran collir… M extranya la absencia de pulgo, l any passat en vaig tindre pero aquest any no. Ja veurem… em mola pensar que es per la quantitat de blat i ordi i ordi “raro”…. que hi ha i comença a ser molest… Em preocupa tota aquesta quantitat de materia organica seca a l istiu, si la gent segueix fumant..

 

Aixi doncs hem collit les escaroles, enciams i cols durant l hivern i algo de bledes, que ara estan a tope. tenim unes cebes de l any passat bastant assalvatgades pero es poden menjar..

Sembla que tot lo que plantem sen’s ho mengen les baboses… ni hi ha moltes i els agrada els brots tendres. Potser es per aixo que l any passat no va sobreviure cap carbassa…

Tot el treball de setmana santa de plantar tomates, pebrots i alberginies o cogombres va morir per les baboses, el fred i la sequera de la tramuntana durant una setmana…

El terra de vegades esta molt dur… inclus alla on ha crescut el blat, que segons la teoria, hauria d estar mes flonjo donat per les arrels.

I no ha canviat apenes de color… aixo si, tenim una capa de meateria organica de 10 cm de color negre, molt poc densa que ja veurem en que queda despres de la sequedat del istiu.

Aquest any ens hem proposat intentar entendre com funciona un hort d istiu aixi com regar les plantes en el moment oportu al istiu perque donguin una bona collita… pero tambe estudiar estrategies per deixar de fer.ho en un futur.

Es evident que siguent un urbanita es gairebe impossible entrar en conexio amb el que passa a les plantes i els animalons… pero trobarem una manera… que nomes calgui anar un cop per setmana o quinze dies i mirar si tot esta correcte!…

One Reply to “Finals Abril 2017”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *