Benvinguts!

Jaume Roqueta

Resum

Aquest es el primer article de la Revista Casolana de Física Casolana. En aquest article es descriuen els objectius de la revista, les normes per publicar i aprofitem per dir HOLA!, Benvinguts!

Introducció

En els últims anys hi ha dos fenomens contraposats en la ciencia. Per una banda la aparició d'una gran quantitat de investigadors independents, molts d'ells autodidactes i autofinançats que estan publicant treballs molt interessant a internet, lo que coneixem com cultura del fes-t'ho tu mateix o "Do It Yourself (DiY)". Per altra banda assistim a la privatització encoverta de les diferents institucions de recerca públics i la invasió de models liberals en la administració d'aquestes que fa que la recerca científica es vegi condicionada als objectius corporatius i al compliment d'uns objectius que res tenen a veure amb el coneixement científic (o coneixement a seques).

Per altra banda, El Departament de Física Cassera es una iniciativa casolana, independent de les administracións, que vetlla per promoure el mètode científic a tots els nivells, des d'una prespectiva romantica -fonamentalista. Així doncs era de calaix que necessitavem una revista per fer publics i dissemninar les nostres experiències i la de gent com nosaltres que no tenim cabuda, o simplement no volem passar per l'aro, en els sistemes de publicació científica tradicional i dels mitjans de comunicació massius.

Objectius i Normes de la Revista

Aquesta revista esta pensada per difondre coneixement de tot tipus. Entenem per coneixement un conjunt de paraules que permeten a la gent que les escolta observar, pensar o transformar la realitat d'alguna manera. Entenem també que el coneixement es provisional i que no existeix veritat alguna, tota explicació de la realitat sera estrictament falsa a no ser que siguis un enviat de Deu.

En aquesta revista tenen cabuda:

-Articles que descriuen experiments, teories, o idees diverses que descriuen fenomens físics o materials.

-Articles que descriuen experiments, teories o idees deiverses que descriuen fenomens mentals o metafisics o educatius.

En aquest sentit, podeu enviar aquests escrits en qualsevol format, poesia, prosa o taules de dades, grafics etc...

Si que el format electrònic hauria de ser en pdf.

No s'acceptaran escrits que puguin ofendre als nostres lectors, no s'acceptara ni expresions racistes, ni sexistes, ni propaganda neo-liberal ni feixista a no ser que estigui degudament justificades aquestes expresions en el context de la discusió del article.

La revista en teoria te Editors i Referenciants (Referees) basicament perque el sofware [1] que hem instal.lat no permet fer-ho sence... pero ja us diem per abançat que dificilment rebutjarem escrits casolans... si que podem rebutjar articles cientifics institucionals si no es contextualitza perqué voleu publicar en aquesta revista.

La revista es gratuita per tothom excepte pels neo-liberals i conservadors que haurien de ser fidels als seus principis i pagar 30e per article.

Finalment dir que , Benvinguts! a passar-ho bé i a escriure els vostres pensaments.. hi ha molta feina a fer. Pero tots junts i amb ganes segur que ho fem possible!. Sou els millors!

[1]Open Journal Systems https://pkp.sfu.ca/ojs/

Enllaços refback

  • No hi ha cap enllaç refback.